Chioggia biet
Deze bieten zijn een oud en smakelijk ras afkomstig uit het Italiaanse plaatsje Chioggia. De smaak van de chioggia biet is zacht zoet en ook zoeter dan de gewone rode biet. De biet heeft een prachtige tekening van rood-witte ringen aan de binnenkant wanneer je de rauwe biet doorsnijdt. Hij is dan ook uitermate geschikt om rauw te verwerken in salades. Als je de biet kookt kleurt alles roze.
Het is een groente die je makkelijk kan telen, op een zonnig plekje in je (moes) tuin. Je zaait deze biet ter plaatse, vanaf april.
Wil je regelmatig bieten oogsten, zaai dan elke 3 weken een aantal planten.
Als je zelf zaad van bieten wil oogsten moet je de bieten laten overwinteren. Dan komen ze het 2e jaar in bloei. Na de bloei, kun je zo de zaden uit de bloemen schudden.
Je kan deze groente goed bewaren op een koele, donkere plaats. Ook na de oogst ingraven in droog zand is een goede manier om deze bieten te bewaren.
Bloeit in
Hoogte
Kleur
Soort
Zon of schaduw
Zaaien
Makkelijk of moeilijk
Tips om te zaaien
Direct buiten zaaien of uitplanten van de zaailingen doe je meestal na de ijsheiligen, half mei.
Om in de volle grond te zaaien is het belangrijk dat de grond goed is voorbewerkt en luchtig is.Zaden winnen
Welke bloemen, groenten en planten kun je nu zaaien.
Soorten voor beginners.
Kan bijna niet mislukken.
Snuffel door onze catalogus.
Welke zaden kunnen deze maand gewonnen worden?